Speculaas recept

Speculaas recept

Speculaas recept

Aantal personen:

Bereidingstijd:

20 minuten

Ingrediënten

- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- Anderhalve theelepel speculaaskruiden
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 125 gr boter
- 2 eetlepels melk
- Zout

Bereiden

- Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein
- Kneed van dit alles en de melk met de hand een soepel deeg
- Bestuif een speculaasplank met bloem
- Druk een klein deel van het deeg hierin stevig aan en snijd het overtollige deeg af door met een mes langs het oppervlak van de deegplank te gaan
- Keer de plank met een flinke klap om, zodat de gevormde speculaas eruit vallen
- Ga door met speculaas maken tot het deeg op is
- Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif die in de oven
- Bak de speculaasjes in ± 15 minuten gaar en bruin

De speculaasjes bruinen nog iets na.

TIP: Je kunt de speculaas versieren door hem in te smeren met boter en met hagelslag, vlokken, schuimpjes etc te werken. Bron/inzender: Speculaaspiet

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus